Mørbradbøffer med krydrede blommer

3 svinemørbrad à 600 – 700 g 1 spsk madolie
2 spsk smør Salt og peber

Krydrede blommer:

1 kg blommer 1 dl balsamicoeddike
200 g muskovado-sukker Friskkværnet peber
1 stjerneanis 4 allehånde
4 kardemommefrø 10 rosa peberkorn

Tilbered først blommerne:

Vask og del blommerne i halve og fjern stenene. Læg dem på bagepapir i et ovnfast fad. Hæld eddike over og drys med sukker og alle krydderierne.

Bag blommerne ved 175o i 40 minutter. Tag dem ud af ovnen og vend dem rundt i stegemarinaden.

Afpuds dine mørbrad for sener og fedt. Del dem i 2 cm bøffer. Steg dine mørbradbøffer i lidt olie og smør, krydr godt på begge sider med salt og peber og servèr dem med de krydrede blommer og kartoffelspyd.

Sesam og chilikartofler på spyd:

1½ kg kartofler 4 fed hvidløg
3 – 4 stilke af mynte 3 – 4 spsk hvedemel
3 – 4 spsk sød chilisauce 2 spsk sesamfrø
Grilspyd

Skrub kartoflerne grundigt og kog dem møre i letsaltet vand, tilsat hvidløg og mynte. Lad kartoflerne køle af. Fugt dem igen let med vand og vend dem i hvedemel, chilisauce og til slut sesamfrø. Sæt kartoflerne på grillspyd og gril dem i 7 – 10 minutter, til de er sprøde og gyldne på alle sider.

image_pdfimage_print