Oksemørbrad
Pluk persillen og bland det med svampe og æggeblommer i en blender. Blend til du får en jævn masse som krydres med salt og peber.
Stik et strygestål gennem midten på oksemørbraden, så du får en tunnel igennem kødet.
Fyld svampemassen i en sprøjtepose og fyld hullet i mørbraden op. Krydr kødet med salt og peber, inden den brunes i lidt smør og olie.
Læg oksemørbraden i et ildfast fad og sæt den i ovnen. Kødet er færdigt, når det når en kernetemperatur på 55 grader. Anvend stegetermometer. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 – 15 minutter inden servering.
Pommes frites:
2 kg bagekartofler |
Olie |
Bagekartoflerne skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand, som man skifter et par gange i ca. 1 time.
Kartoflerne tørres gundigt og koges i friture, som holdes omkring 140 – 150 grader, til de begynder at blive møre, men ikke tager farve. Det tager ca. 5 – 6 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren, så gør det ad flere omgange.
Efterhånden som de er færdige, lægges de i en bradepande eller lignende. Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (180 grader) til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere hold. Dryp dem af på et fedtsugende papir.
Fritterne kan holdes varme i ovnen med lågen på klem. Saltes umiddelbart før de skal serveres.
Baconsauce:
400 g bacon i tern | 6 spsk koncentreret tomatpurè |
2 dl vand | 6 spsk finthakkede timianblade |
7,5 dl piskefløde | 2 spsk mel |
5 dl fond |
Kom baconternene på en pande og steg dem i 2 minutter ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Kom tomatpurèen på panden og rist den i baconfedtet ved jævn varme i ca. 1 minut. Tilsæt evt. lidt smør. Drys med mel. Tilsæt vand og fond og giv det et opkog under omrøring.
Kom blandingen i en gryde sammen med timian og fløde. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 minut.
Hak den stegte bacon fint. Kom den i saucen, varm godt igennem og smag til, lige inden serveringen. Tilsæt evt. salt, afhængig af hvor salt din bacon er.
Bagt blomkål med parmesan:
2 blomkålshoveder | 8 spsk olivenolie |
salt | peber |
200 g revet parmesanost |
Skyl blomkålen og skær den i mindre buketter. Vend dem i olien. Jeg kommer begge dele i en frysepose, så er det nemt at fordele olien på alle sider af blomkålen. Drys med salt og peber. Fordel blomkålsbuketterne på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 45 minutter. Vend dem hvert kvarter, så de får den lækre karamelliserede overflade på alle sider.
Tag dem ud af ovnen. Drys revet parmesan over. Bag i yderligere 5 minutter, så osten smelter.