Oksemørbrad i ovn med kantarelsauce, kartoffelpurè og syltede rødløg

oks

2 stk oksemørbrad 4 spsk solsikkeolie til stegning
salt Friskkværnet peber

Brun mørbraden på alle sider i olie på en pande. Læg mørbraden på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Steg den færdig i ovnen ved 175 grader i 12 – 18 minutter, alt efter hvor rød du ønsker den. Lad den hvile i 10 minutter.

KANTARELSAUCE:

900 g kantareller 2 skalotteløg el. bananskalotteløg
50 g smør til stegning 6 stilke frisk timian
3 dl hønsebouillon 6 dl piskefløde
evt. majsstivelse

Rens kantarellerne med en urtekniv og en lille børste. Tag et par stykker kantareller fra til pynt.  Pil skalotteløgene og hak dem. Smelt smørret i en gryde, og steg løggene til de er lysebrune. Tilsæt resten af kantarellerne  og timian, og steg i et par minutter. Tilsæt bouillon og fløde, og lad det simre i 2 – 3 minutter. Jævn evt. saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand.

KARTOFFELPURÈ:

12 bagekartofler 150 g smør
3 dl sødmælk Salt og friskkværnet peber

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Kog dem møre i usaltet vand. Hæld vandet fra. Smelt smørret i en lille gryde, til det er brunt. Mos kartoflerne med mælk og brunet smør. Smag til med alt og peber.

SYLTEDE RØDLØG:

8 rødløg 8 spsk solsikkeolie til stegning
4 dl rød balsamicoeddike 4 spsk sukker
Salt og peber

Pil løgene og skær dem i både. Varm olien op i en gryde, og steg løggene i nogle minutter. Hæld eddiken på, og kog blandingen lidt ind. Smag til med sukker, salt og peber

PYNT:

Ærteskud

image_pdfimage_print