Oksemørbrad i ovn med kartoffelpurè og ratatouille
3 kg afpudset oksemørbrad | 40 g smør |
salt og peber | 6 dl vand eller bouillon |
Kartoffelpurè:
16 store melede kartofler | 100 g smeltet smør |
10 fed hvidløg | salt og peber |
Ratatouille:
8 løg | 6 gule squash |
12 store tomater | 6 røde peberfrugter |
6 spsk olie | 2 spsk tørrede provenceurter |
salt og peber | evt. lidt grøntsagsjuice eller tomatpurè |
Pesto:
2 dl olivenolie | 100 g pinjekerner |
4 fed hvidløg | 2 bdt. basilikum |
100 g parmasanost (revet) | salt |
Det hele blendes sammen.
Oksemørbrad i ovn:
Varm ovnen op til 200 grader. Kog væden op. Brun en hel oksemørbrad i smeltet smør på en pande. Drys med peber og salt fra kværn. Læg den brunede oksemørbrad i en bradepande, hæld den kogende væde ved din oksemørbrad, og stil den i den varme ovn i ca 30 minutter. Dryp med skyen et par gange, mens oksemørbraden bliver stegt. Stegetiden i ovnen afhænger af, hvor rød man ønsker sin oksemørbrad, temperaturen skal være mellem 57 og 62 grader. Tag kødet ud af ovnen, og lad det hvile ca 15 minutter, før den færdige oksemørbrad skæres i skiver og serveres som gæstemad.
Purè
Kog kartoflerne godt møre uden salt og purer dem. Pisk det smeltede smør i og bland knust, hakket eller let stegte, tynde flager af hvidløg i alt efter smag. Juster med peber og salt.
Ratatouille:
Rens grøntsagerne og skær dem i grove terninger. Svits først løgene i olie, til de er klare, og tilsæt resten af grøntsagerne, tørrede urter, peber og salt. Lad retten simre under låg i ca 15 minutter. Tilsæt undervejs lidt grøntsagsjuice eller tomatpurè, hvis retten virker for tør.
Anrettes portionsvis på varme tallerkener med ratatouille i midten, skiver af oksemørbrad oven på og kartoffelpurè ved siden af. Dryp pestosauce rundt om.