Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler

4 kg svinekam uden svær

Abrikosgele:

8 dl abrikosmarmelade 8 fed hvidløg
16 spsk balsamicoeddike 9 spsk dijonsennep
Salt og peber 1 bundt salvie

Stegte kartofler:

3 kg kartofler 3 spsk frisk rosmarin
Salt og friskkværnet peber 6 spsk olivenolie

Abrikosglace:

Smelt abrikosmarmelade i en gryde sammen med hakket hvidløg, balsamico og sennep. Krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem.

Hak salvie-bladene (gem nogle af bladene til pynt), og rør dem i glacen.

Læg svinekammen i et ovnfast fad, og smør den ind i halvdelen af abrikosglacen. Sæt den i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og steg svinekammen i 1 time.

Stegte kartoffelskiver:

Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade i et jævnt lag med bagepapir under. Krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Steg kartoflerne i 40 – 45 minutter ved 180 grader varmluft samtidig med stegen.

Servèr resten af abrikosglacen som en lun sauce til kødet, og stil en skål grøn salat frem på bordet.

 

 

 

image_pdfimage_print