Svinekam med abrikosglace og ovnstegte kartofler
4 kg svinekam uden svær
Abrikosgele:
8 dl abrikosmarmelade | 8 fed hvidløg |
16 spsk balsamicoeddike | 9 spsk dijonsennep |
Salt og peber | 1 bundt salvie |
Stegte kartofler:
3 kg kartofler | 3 spsk frisk rosmarin |
Salt og friskkværnet peber | 6 spsk olivenolie |
Abrikosglace:
Smelt abrikosmarmelade i en gryde sammen med hakket hvidløg, balsamico og sennep. Krydr med salt og peber. Varm det hele godt igennem.
Hak salvie-bladene (gem nogle af bladene til pynt), og rør dem i glacen.
Læg svinekammen i et ovnfast fad, og smør den ind i halvdelen af abrikosglacen. Sæt den i en kold ovn. Tænd ovnen på 180 grader varmluft, og steg svinekammen i 1 time.
Stegte kartoffelskiver:
Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Læg dem på en bageplade i et jævnt lag med bagepapir under. Krydr med salt, peber og hakket rosmarin. Steg kartoflerne i 40 – 45 minutter ved 180 grader varmluft samtidig med stegen.
Servèr resten af abrikosglacen som en lun sauce til kødet, og stil en skål grøn salat frem på bordet.