Toscansk laks
18 stk laksefilet | Salt og peber |
olie til stegning | 18 fed hvidløg |
500 gram champignon | 500 gram cherrytomater halverede |
300 gram soltørrede tomater | 2 poser frisk spinat |
13 dl fløde | 13 spsk parmesan friskrevet |
2 glas kapers |
Laksen drysses med salt og peber og steges i lidt olie i et par minutter på hver side.Herefter tages den af panden.Champignons, hvidløg, tomater, soltørrede tomater og spinat skæres i stykker. Først steges hvidløg, champignons og begge slags tomater lidt på panden. Så tilsættes spinaten, og det hele simrer, indtil spinaten er faldet sammen. Så hældes fløde og parmesan på, og det hele koger lidt ind. Til sidst lægges laksen tilbage i sovsen og lunes med et par minutter.
Hvis man elsker kapers kan man drysse dem over.
Ravioli med spinat
Pastadej:
300 g hvedemel | 200 g durumhvedemel |
6 æggeblommer |
Bland alle ingredienserne sammen, og ælt til en smidig og sej dej. Lad dejen hvile i minimum 20 minutter i køleskabet, inden den rulles ud.
Fyld:
1 pakke mascarpone | 1 lille blok feta |
300 g spinat | 60 g parmesanost |
2 citroner revet skal | Salt og peber |
æg til pensling |
Vask og rens spinaten. Sautèr spinaten på en pande med salt og peber, og dræn den grundigt i en sigte. Pres det sidste væske ud ved at lægge spinaten i et viskestykke og tryk det godt. Hak spinaten fint og bland med feta, mascarpone, revet parmesan og smag til med salt, peber, og citronskal. Kom blandingen i en sprøjtepose. Del pastadejen ud i 8 stykker, og rul hver del ud til en tynd bane – så tynd som muligt – enten på en pastamaskine eller på et melet bord. Læg dejbanerne på et melet bord, og pensl den ene halvdel af dem med vand, og læg små klatter af fyldet på med god afstand. Fold herefter den anden halvdel af pastadejen forsigtigt hen over. Pres dejen let rundt om fyldet, og stik raviolier ud med en rund udstikker eller et glas. Tag raviolierne af bordet med en melet palet, så de ikke går i stykker. Kog i saltet vand.